torsdag 4 december 2008

Recept på fisksoppa

Fisksoppa
4port

1 gul lök
2 msk Milda flytande margarin
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
500 g blomkål
3 stora potatisar
3 Knorr fiskbuljongtärningar
10 dl vatten
2 dl Milda Mat
400 g torsk, lax eller hällefilé
150 g räkor, utan skal
(1/2 citron, rivet skal)
persilja eller dill till garnering

1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i Milda flytande margarin i en gryta. Pressa ner vitlök, tillsätt curry, och låt det fräsa ytterligare någon minut.
2. Dela blomkål i små buketter, skala och skär potatis i ca 1 cm tjocka skivor.Tillsätt blomkål, potatis, buljongtärningar, vatten och Milda Mat i grytan. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
3. Skär fisken i lagom stora bitar, tillsätt fisken och sjud soppan i ytterligare ca 5 min. Vänd ner räkor (spara några till garnering) i soppan. (Blanda i det rivna citronraspet om du vill)
4. Häll upp i varma djupa tallrikar garnera med persilja eller dill och resten av räkorna.

2 kommentarer:

saramara sa...

Man tackar! Låter jättegott, ska testa den nån dag :-)

WWmor sa...

yammi yammi... Tack.. den här ska jag också testa!!